Hasznos oldalak

Mary Poppins Társasházkezelő ajánlja

Az alábbiakban különböző társasházakkal, ingatlanokkal kapcsolatos és egyéb hasznos dokumentumokat és fájlokat tölthet le.

Az oldalt folyamatosan frissítjük.

A közös képviseleti tevékenység ellátásának formái (közösség ügyintézése):

 

intéző bizottság

A tulajdonosi közösség intéző bizottságot választhat az ingatlan tulajdonosai közül. Az intéző bizottságnak legalább egy elnökből és két tagból kell állnia. Az intézőbizottság elnökének jogállása és felelőssége azonos a közös képviselő jogállásával és felelősségi körével.

közös képviselő

  • A társasház ügyeinek intézésével megbízott személy vagy vállalkozás.
  • díjazásban nem részesülő közös képviselő
  • díjazásban részesülő közös képviselő

A társasház ügyeinek intézése (közös képviseleti tevékenység) végzettséghez kötött. A vég-zettség OKJ-s képzés elvégzésével és a képzés végén vizsga letételével szerezhető meg

A közös képviselők mellett (ideértve az intéző bizottságot is) meg kell említeni a számvizsgáló bizottságot, mint a közös képviselőt ellenőrző formációját a társasháznak. Számvizsgáló bizottsági tagság nincs végzettséghez kötve, annyi kritérium van, hogy a tulajdonos társak közül kell a tagjait megválasztani.

közgyűlés
A közösség legfőbb döntéshozó szerve a tulajdonostársakból álló közgyűlés, amelyen valamennyi tulajdonostárs részt vehet. A közgyűlés nyilvános, amely nyilvánosság a társasház érdekeire tekintettel a tulajdonostársak egyszerű többsége vagy a közös képviselő saját hatáskörben hozott határozata alapján korlátozható. A közgyűlés a nyilvánosság (tulajdonostársakon kívülálló harmadik személyek) kizárásáról –ha a meghívóban szereplő napirendi pontok másként nem rendelkeznek –a közgyűlés tisztségviselőinek megválasztásával egyidejűleg dönt akkor is, ha ez a meghívóban külön nem került feltüntetésre.

Rólunk

Célunk Mary Poppinsként lelkiismeretesen, professzionális segítséggel biztosítani ügyfeleink elégedettségét, színessé varázsolni a lakókörnyezetet, a jogi és szakmai követelmények maximális tiszteletben tartásával.

haz@mptk.hu

+36 30 959 0445

+36 20 965 9120

Hétfő-Péntek 8.00 - 18.00

Sunday closed